verdienen eigenaars van showhonden "veel"?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Waarom zou het dekgeld omhoog moeten?

Het is nog nooit bewezen dat de puppen uit een combi ook kampioen worden.....Dan erbij een eigenaar/fokker van een reu heeft niets te zeggen over de prijs van een pup.

Ik vind het als fokker dan ook erg verkeerd om aan deze praktijken mee te doen.
Dus de fokker van jou wordt er inderdaad beter van?

Groetjes Cia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verdienen eigenaars van showhonden "veel"?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Voor een titel zou ik echt niet meer betalen. Eigenlijk boeit dat mij zeer weinig.
Extra testen of geïmporteerde lijnen of een reu die heel exclusief wordt ingezet, daarvoor zou ik bereid zijn extra te betalen.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties :-) Ik ben weer een stuk wijzer geworden,

Waarom stel ik deze vraag?
Ik ben met een opdracht bezig voor school i.v.m. honden, dat de honden van vroeger meer als functie hadden: werken voor eigenaar, en nu: vooral uiterlijk.
Enja, ik had dus enkele vraagjes nodig.

Maar wat ik niet echt goed begrijp:

Waarom proberen mensen de "ideale hond" te kweken. En dan bedoel ik eerder, de hondenstandaard naar mode (bulldog liefst zo een kort mogelijke snuit, teckel; korte pootjes,...)
Als de fokkers er toch niets aan verdienen, en de welzijn van de hondenrassen toch verslechterd??

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Dat doen ze vooral omdat er vraag naar is. Kijk alleen maar eens hier op het forum. Hoe vaak komt niet de vraag dat men op zoek is naar een mini-maltezer? Want als men een klein hondje wil, wil men van dat ras vaak een zo klein mogelijk hondje.
Of een hondje met een volle vacht, dan moet de vacht zo vol mogelijk zijn. Platte bek, kort neus? Dan zijn er altijd mensen die er trots op zijn als hun hond een nog kortere snuit heeft, want dat is "mooier".
En tja, de klant vraagt, de fokker die niet goed nadenkt fokt...

Je ziet het ook bij rassen die door die kenmerken nog geen gezondheidsproblemen hebben, maar wel in de oorspronkelijke vorm bijna niet meer voorkomen.
Kijk naar de Golden Retriever, vroeger toch echt vernoemd naar zijn goudbruine vacht. Ik heb me gisteren weer kapot geërgerd, de nieuwe Onze Hond kreeg ik in de bus met als rashond van de maand de GOLDEN retriever. En wat zie je op de foto's? Alleen maar bijna witte retrievers, want ja, die zijn nu eenmaal populair, een goede goudbruine is bijna niet meer te vinden.

Bij ons ras is het ook zo, het showtype is veel populairder en wordt dus ook meer gefokt. Ik ben dan zo'n dwarskop die enkel en alleen het oude werktype hebben wil, maar veel fokkers gaan overstag hoor.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

@Nienke: Ik vind dat je het beste doet, je bent een positieve dwarskop :-D

Wat zijn de gelijkenissen tussen vroeger en nu eigenlijk?

Dat de rashond populair is?
...?

Fun (Gast)

Eigenlijk.... Vind ik meeste mensen hun reactie grappig.
 Sorry dat ik nu pas reageer achter 2 jaar openen van deze topic.
Ingeval je dit nog leest. Er is mogenlijkheid  om geld te verdienen in showen en fokken (Op een goeie manier) Maar de weg daarheen kost veel geld en tijd en energie. Perfecte hond creëren bestaat helaas niet. Veel honden in België zijn zelf niet meer volgens de standaard. Dit kom van wegen te dichte bloed lijnen. Mensen met honden die hier reageerde! Hebben vaak geen geld om hond heel ver te gaan halen om dit te voorkomen. Daarvoor kopen die vaak een hond bij een dichte kweker met ongeveer zelfde bloedlijnen. klopt wil niet zeggen dat pup's van een show kampioen ook kampioen zullen worden( maar nakomelingen van die pup's gaan vaak op de groot vader lijken die kampioen was) 

:p kan zo blijven door praten. Maar hondensport op een hoge niveau brengen en voor je er iets aan verdiend( heb je heel veel tijd, energie tot veel geld in pompen voor je het bereikt)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@fun (Gast): kennelijk lees je hier al lange tijd mee.. log daarom svp in op je eigen profiel, of maak een profiel aan...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verdienen eigenaars van showhonden "veel"?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: waarschuwing ..parmabotten !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^